Политика на поверителност

Настоящите общи условия регламентират отношенията между “Консендо” ООД и лицата ползващи сайта и онлайн магазина находящи се на consendo.bg

Дефиниции

  • „НИЕ“, „КОНСЕНДО“, „ДРУЖЕСТВОТО“ – означава “Консендо” ООД със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. Йордан Йосифов 8Б, офис 16, ЕИК 205293751, тел: +359-885-800-760, e-mail: office@consendo.bg , дружество – собственик на търговски обекти на Консендо и онлайн магазина на www.consendo.bg
  • „САЙТ“ – означава уебсайта на адрес www.consendo.bg
  • „АКАУНТ“ – означава акаунт регистриран на www.consendo.bg
  • „ОНЛАЙН МАГАЗИН“ – означава виртуалният магазин находящ се на www.consendo.bg предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.
  • „ПОЛЗВАТЕЛ“ – означава лице ползващо функционалностите на сайта.
  • „КУПУВАЧ“ – означава лице, което извършва покупка на стока от онлайн магазина.
  • „ПОТРЕБИТЕЛ“ – означава потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите („ЗЗП“).
  • „ЛИЧНИ ДАННИ“ – означава лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни и европейското законодателство („ЗЗЛД“).
  • „НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ“ – означава наложен платеж по смисъла на Закона за пощенските услуги (ЗПУ).
  • „ОБЩИ УСЛОВИЯ“ – означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, се съгласявате изрично и безусловно с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

Регистрация
Сайтът може да бъде разглеждан без регистрация. Регистрация е необходима само за ползването на определени функционалности на сайта и е абсолютно доброволна и безплатна. За да се регистрирате е необходимо да имате навършени 18 години и да попълните регистрационен формуляр

При успешно приключване на регистрацията ще получите потребителско име и парола за достъп. С един имейл адрес може да бъде направена регистрация само на един акаунт.

ВАЖНО! Със създаването на акаунт декларирате, че имате навършени 18 години.

Общи
От онлайн магазина могат да бъдат закупувани само стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската кошница. Цялата информация относно представените на сайта стоки, включително, но не само технически характеристики, гаранционни условия, начин на употреба и т.н., е предоставена от производителя, респективно от вносителя на съответната стока, като Консендо не носи каквато и да е отговорност в случай на невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация представена по заблуждаващ начин, разминаване между представеното и действителното положение, печатни грешки.

Цени
Всички представени на сайта/онлайн магазина цени са в български лева и са валидни единствено и само към момента на публикуването им, като Консендо си запазва правото, без предупреждение, да ги променя по всяко време. Цените по потвърдени от Консендо онлайн поръчки са окончателни и не подлежат на промяна. Представените на сайта/онлайн магазина цени са крайни и включват всички данъци и такси, без цена за обработване и доставка – посочена отделно, в случай, че такава се дължи.

Законова Гаранция. Информация за потребители. Алтернативно решаване на спорове

Всички представени на сайта и/или продавани в онлайн магазина стоки са със законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл. 112-115 от ЗЗП. Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП. Независимо от търговската гаранция, продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112-115 от ЗЗП.

На телефон +359-885-809-760 можете да получите цялата информация по чл. 4 от ЗЗП, относима към всяка стока/услуга представена на сайта и/или продавана в онлайн магазина. Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181н, ал. 4 от ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите . При възникване на спор, свързан с онлайн продажба можете да ползвате и сайта ОРС

Казаното в настоящия раздел се отнася за потребители по смисъла на §13, ал.1, т.1 от Допълнителните разпоредби на ЗЗП.

Продукти
Продуктите предлагани за продажба от CONSENDO.BG, основно са предназначени за лична употреба в бита – в домашната кухня, за готвене, за почистване, както и за професионална употреба в хранително- питейни заведения. Продуктите са разделени на категории, с цел по-лесното им откриване, като има и вградена търсачка. В описанието на всеки продукт е дадена информация за цена в български лева/лв с ДДС, гаранционния срок и други основни характеристики на продуктите.

Поръчки
Поръчки могат да правят само ползватели приели общите условия. За да направите поръчка е необходимо да попълните формуляра за поръчка, като потребителят се ангажира да заплати стоката и разходите по доставката и по един от указаните начини. Електронната поръчка се приема за волеизявлението за сключване на договор за доставката на стока/продукт.

Плащане
Цената на поръчана от онлайн магазина стока може да бъде заплатена чрез един от следните способи:

1. С наложен платеж: при избор на този тип плащане, потребителите на CONSENDO.BG заплащат стойността на покупката и цена за доставка до офис на ЕКОНТ или цена за доставка до адрес на купувача, която се уточнява допълнително по телефона, в зависимост от параметрите на поръчаните артикули.

2. По банков път: при избор на този тип плащане, потребителите на CONSENDO.BG заплащат стойността на покупката по банковата сметка на Консендо ООД; стойността на доставка до офис на ЕКОНТ- или цена за доставка до адрес на купувача, която се уточнява допълнително по телефона, в зависимост от параметрите на поръчаните артикули, се заплаща на куриера при получаване на пратката

Преводът се извършва по банковата сметка на фирма Консендо ООД.

При извършване на превод задължително указвайте номера на поръчката.

3. Със системата ePay.bg: при избор на този тип плащане, потребителите на CONSENDO.BG заплащат стойността на покупката чрез системата ePay към Консендо ООД; стойността на доставка до офис на ЕКОНТ- или цена за доставка до адрес на купувача, която се уточнява допълнително по телефона, в зависимост от параметрите на поръчаните артикули, се заплаща на куриера при получаване на пратката. За да може да ползвате този начин на плащане е необходимо да имате регистрация в системата ePay.bg. За повече информация проверете на сайта на www.epay.bg.

4. С кредитна или дебитна карта: при избор на този тип плащане, потребителите на CONSENDO.BG заплащат стойността на покупката, направена на сайта www.CONSENDO.BG; стойността на доставка до офис на ЕКОНТ или до адрес на купувача, която се уточнява допълнително по телефона в зависимост от параметрите на поръчаните артикули, се заплаща на куриера при получаване на пратката. Системата автоматично Ви пренасочва към сигурен сървър на системата за междубанкови разплащания – Борика. Данните за картите Ви се обработват единствено и само в системата за разплащане на Борика, и Консендо ООД в никой момент не разполага с тези данни, не ги съхранява и обработва. След извършване на плащане или отказ от такова, системата автоматично Ви връща на сървъра на CONSENDO.BG.

5.Отложено плащане ‘Плати после’

‘Плати после’ е услуга, предназначена за тези клиенти, които искат да пазаруват веднага, но временно не разполагат с пари, за да платят на момента. Този метод дава възможност на клиентите да отложат плащането на своята поръчка с 15 календарни дни след получаване на стоката без никакво оскъпяване. При одобрение от ‘Плати после’, клиентът НЕ заплаща поръчката си на куриера при доставка, а има 15 календарни дни да върне сумата с 0 лв. оскъпяване. При избор на този тип плащане, потребителите на CONSENDO.BG заплащат стойността на покупката (услугата е валидна за поръчки над 50лв); Стойността на доставка до офис на ЕКОНТ или адрес на клиента, която се уточнява допълнително по телефона, в зависимост от параметрите на поръчаните артикули, се заплаща на куриера при получаване на пратката

Ако сте пълнолетни, с доказани доходи, добра кредитна история и поръчката Ви е на стойност от 50 – 1500 лв., то покупка с ‘Плати после’ е идеалната алтернатива за Вас.

Как да направите поръчката си с отложено плащане ‘Плати после’?

1) Избирате продукта, който желаете да поръчате и го добавяте в кошницата.

2) От възможните опции за плащане, изберете ‘Плати после’ и натиснете бутона ‘Поръчай’.

3) Ще се отвори нова страница, която представлява Заявление за отложено плащане. Попълнете необходимите данни и се запознайте внимателно с условията за ползване на отложено плащане ‘Плати После’. След това натиснете бутона ‘Завърши поръчката’.

4) До минути получавате становище за одобрение за покупка с ‘Плати после’.

5) След като получите заявената от Вас стока, разполагате с 15 календарни дни гратисен период, за да заплатите дължимата сума с 0 лв. оскъпяване.

ВАЖНО !!! При плащане с банков превод/банкова карта може да Ви бъдат начислени банкови такси/комисионни, определяни едностранно от съответната банка/финансова институция.

ВАЖНО !!! Съгласно чл.113, ал.4 от ЗДДС издаването на фактура или корекция по вече издадена фактура се извършва в срок до 5 (пет) календарни дни от датата на покупка. След изтичане на този срок Консендо няма ангажименти за издаване на фактура или корекция по вече издадена фактура.

Договор
Договорът за продажба от разстояние между Консендо и купувача се счита за сключен след потвърждаване на дадената поръчка от страна на Консендо. Потвърждаването на сключен с Консендо договор от разстояние, включително на цялата информация по чл. 47, ал. 1 от ЗЗП, се извършва на предоставената от купувача електронна поща.

Доставка
Доставката се извършва чрез куриерска фирма ЕКОНТ, като в зависимост от мястото за доставка си запазваме правото да променяме куриерската фирма.

Всички поръчки постъпили до 14:00 часа в работни дни се обработват и изпращат в същия ден. Поръчки постъпили след 14:00 часа се обработват на следващия ден. Поръчки направени в неработни или празнични дни се обработват в първия работен ден.

Доставки не се извършват в събота, неделя и на официални празници.

Съгласно условията на нашия магазин CONSENDO.BG, поръчката трябва да пристигне до 2 работни дни, считано от деня, следващ датата на поръчката (в границите на Република България). Срокът важи за стоки в наличност към момента на поръчката.

При избрана опция “ Доставка до адрес“ от страна на Клиента, обичайните часове за доставка на куриерска фирма ЕКОНТ, са от 9:00 до 17:30 часа в работни дни.

Цената на доставката за поръчки до офис на ЕКОНТ или до адрес на клиента, се уточнява допълнително по телефона, в зависимост от параметрите на поръчаните артикули. Моля, въведете адреса на офис ЕКОНТ, от който искате да вземете поръчката си, в полето „Бележка на клиента“.

Клиентите на CONSENDO.BG ползват 10% отстъпка от цената на доставката с куриерска фирма ЕКОНТ.

За поръчки извън Република България цената за доставка се калкулира допълнително, в зависимост от дестинацията, спрямо актуалните куриерски тарифи.

ВАЖНО !!! Посочените срокове се прилагат доколкото не противоречат на сроковете за доставка, прилагани от съответния куриер. Освен при „Наложен платеж“, всички срокове за доставка започват да текат след като е заплатена цялата дължима сума, включваща цената на стоката и цената за обработване и доставка.

Консендо си запазва правото едностранно, без да е необходимо да информира купувача, да удължава посочените срокове с до 12 дни. Стоката се доставя стандартно – на ръка срещу подпис, като за по-големи пратки (определени по преценка на лицето извършващо доставката) доставката се извършва до входа на сградата. При невъзможност или затруднение за връчване лично на получателя, пратките се връчват, както следва:

1. за служебен адрес – на лице с месторабота на адреса, като се отбелязват името и длъжността/отдела на лицето, получило пратката.
2. за домашен адрес – на член от домакинството, като се отбелязват името на лицето, получило пратката, и връзката му с получателя. При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, не по вина на Консендо/куриера (в случай, че няма никой на адреса и др.), лицето извършващо доставката оставя известие, в което посочва телефон за връзка, на който получателят следва да се обади в срок от три работни дни за да бъде уточнен нов срок за извършване на доставката. При невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение не по вина на Консендо/куриера, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява, като в този случай, като санкция за неизпълнението му от страна на купувача, Консендо задържа всички заплатени от купувача суми. Казаното в предходното изречение се отнася и за случаите, когато получател неоснователно откаже да приеме дадена пратка. Консендо/куриерът не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато купувачът е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес.

ВАЖНО !!! Описаните срокове на доставка са индикативни и зависят от наличностите в складовете на фирмата в България. Стремежа ни е да доставяме продуктите в срок, но все пак е възможно по независещи от нас причини да има забавяне на доставките. В случай на необосновано закъснение имате право да се откажете от поръчката си, като ние се ангажираме след установяване на причините в рамките на 30 дневен срок да Ви възстановим заплатените суми.

Преглед на стоката. Рекламации
При получаването на стоката купувачът е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като купувачът губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП (само за потребители) и/или съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция. Адрес за жалби: гр. София, ул. Йордан Йосифов 8Б, офис 16 Търговски обект Консендо. Телефон за техническа поддръжка +359-885-809-760.

Отказ от сключен договор от разстояние
На основание чл. 50 от ЗЗП потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи (с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП) в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, или когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно – считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приеме последната стока.

Правото на отказ може да бъде упражнено само ако потребителят е представил на Консендо стоката в оригиналната ѝ опаковка в запазен търговски вид, всички числящи се към стоката аксесоари, принадлежности, документи и оригиналната касова бележка/фактура за покупката.

Формуляр за упражняване на правото на отказ от договора от разстояние, можете да намерите в сайта www.consendo.bg

В случай на упражнено право на отказ от договор от разстояние потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на Консендо не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на Консендо за решението си да се откаже от договора. До предаването на стоката на Консендо рискът от случайното ѝ погиване или повреждане се носи изцяло от потребителя.

Моля, обърнете внимание: Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

  • при предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от търговеца;
  • при доставка на стоки или услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от търговеца и които могат да настъпят по време на срока за упражняване правото на отказ;
  • при доставка на стоки, изработени по поръчка на Клиента или съобразно неговите индивидуални изисквания, т.е. при доставката на Стоки, изработени по поръчка на Клиента;
  • при доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;
  • при доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;
  • при доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;
  • Условия за възстановяване на заплатени от клиента суми
    Възстановяване може да стане с замяна на стоката, избор на друга стока или с кредитна операция по сметка на картата на Клиента.

Ако Клиентът установи, че избраната стока не съответства на исканата от него, то тя може да бъде подменена с друга, но разходите за куриерските услуги при процедурата по подмяна стоката са за сметка на Клиента.

При връщането на стока от страна на клиента, и с предварителното съгласуване от страна на CONSENDO.BG, куриерските услуги по транспортирането на стоката от магазина до клиента са изцяло за сметка на Клиента.

Консендо, като собственик на онлайн магазин CONSENDO.BG се задължава да възстанови заплатената за стоката сума в срок от 30 календарни дни от датата, на която стоката е получена обратно, или да я подмени.

Възстановяването на сумата става по банков път в сметка, допълнително предоставена от Клиента.

Ако покупката е направена с карта, връщането на сумата е с кредитна транзакция по картата.

Разходите по транспортирането са за сметка на Купувача.

В случай, че Клиентът получи стоката във вид, несъответстващ с условието на доставка, или друга стока, различна от поръчаната, Консендо, като собственик на он лайн магазин CONSENDO.BG, подменя стоката, като поема разходите по доставката, или възстановява платената от клиента сума.

При установяването на дефект след изтичането на 14-дневния срок и преди изтичането на гаранционния срок, Купувачът може да даде стоката за ремонт в сервиз съгласно гаранционните условия упоменати в гаранционната карта.

При ВСИЧКИ случаи на връщане на стока, трябва да бъде предварително уведомен представител на CONSENDO.BG. Разходите за куриерски услуги по получаване и връщане на стоката са за сметка на клиента.

При нарушения на външния вид на стоката възникнали при транспорта е необходимо да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

Публикуване на ревюта за стоки
Публикуването на ревюта се извършва от потребителите чрез коментари към дадените продукти, като Консендо не носи отговорност за личните мнения на коментиращите, но от страна на Консендо след едностранна преценка относно уместността/основателността на съдържанието им е възможна редакция или пълно изтриване.

Ревютата следва да са написани на български език, на кирилица и да съдържат единствено обективното мнение на автора за съответната стока, основаващо се на преките му впечатления относно предимствата/недостатъците, установени в процеса на използването ѝ.

Ревюта, които не отговарят на горепосоченото съдържание, включително, но не само: ревюта, които нямат връзка със стоката, относно която са публикувани, ревюта, в които изказаното мнение не е на автора или не се основава на преките му впечатления, съдържащи информация за наличност/цена на стоката другаде, съдържащи нецензурен език или с обидно, клеветническо, дискриминационно или нетолерантно съдържание, в т.ч. такова основано на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, съдържащи рекламни послания и/или информация за конкуренти, със съдържание противоречащо на професионалната и търговската етика или уронващи престижа и доброто име на когото и да било, както и ревюта, чието съдържание е неуместно или нарушава или създава опасност от нарушаване на законни права и интереси, няма да бъдат публикувани или ако бъдат в последствие могат да бъдат изтрити.

Публикуваните ревюта са с представеното от автора съдържание, без редакторска намеса и корекции, и изразяват единствено и само неговото мнение. Консендо не носи отговорност за съдържанието на публикуваните ревюта.

Консендо си запазва правото по еднолична преценка, освободен от всякаква отговорност, без да е необходимо да се обосновава, да не публикува което и да е предоставено ревю, без значение от съдържанието му.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

Политика за защита на личните данни
Поверителността и сигурността на личните данни на нашите клиенти винаги е била от първостепенно значение за нас. Поради тази причина създадохме настоящата единна Политика за защита на личните данни на Консендо, която обхваща начина, по който събираме, използваме, съхраняваме, разкриваме и изтриваме, или най-общо „обработваме“, данните Ви. Единната Политика за защита на личните данни ни позволява да осигурим еднакво високо ниво на защита на всички ползватели на www.consendo.bg

Вашите данни, предоставени при създаването на акаунт, ще бъдат записани в единна база данни на Консендо („Администратор/а/ът“) и в тази връзка предоставянето на съгласие с Общите условия, неразделна част от които е настоящата Политика за защита на личните данни, се счита за съгласие предоставените в акаунта Ви данни да бъдат свободно обработвани от Консендо.

Събиране и използване на лични данни
Лични данни са всяка информация, която може да бъде използвана за идентифициране на дадено лице. Възможно е да Ви бъде поискана лична информация всеки път, щом влезете във връзка с нас или с наши партньори с оглед предоставянето на продуктите и услугите ни. Единствено при спазването на настоящата Политика за защита на личните данни и всички приложими законови разпоредби Администраторът и неговите партньори могат да споделят тази информация помежду си и да я използват. Вашите лични данни се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Какви лични данни събираме

  • Когато регистрирате акаунт, купувате продукт, кандидатствате за кредит, участвате в томбола и др., можем да събираме различни видове информация, включително, но не само име, пощенски адрес, телефонен номер, email, предпочитан начин на комуникация, информация за банкова карта или др.
  • В случаите, в които е необходимо издаването на определени документи, например фактура, е възможно да Ви бъдат поискани и допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.
  • Съхраняваме история на поръчките, направени от всеки регистриран на сайта акаунт.

Как използваме личните данни

  • Обработваме личните Ви данни, за да изпълним задълженията си като страна по договор за продажба на стоки или услуги. Възможно е периодично да ги използваме за да изпращаме важни съобщения като известия относно направени поръчки, промени в Общите условия или други правила.
  • В случай, че сте заявили съгласие, обработваме Вашите данни за да Ви информираме за актуални промоции и рекламни активности. Веднъж заявено съгласие по всяко време може да бъде оттеглено.
  • В случай, че сте заявили съгласие за участие в определени събития (конкурс, томбола, игра и др.) обработваме предоставените ни от Вас данни, за да администрираме тези активности.
  • Предоставените при кандидатстване за работа данни ще бъдат използвани единствено за целите на подбор и преценка на пригодността на кандидата за съответната позиция.

Разкриване пред трети страни
В дадени случаи, с цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни наши партньори (напр. транспортни, куриерски, сервизни, монтажни фирми, финансови институции, застрахователи и др.) или пред компетентни органи.

Защита на личните данни
Администраторът взима предпазни мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните ви данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. В тези случаи Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите.

Цялост и задържане на личните данни

Ще задържим личните Ви данни за периода, в който вие сте потребители на нашия онлайн магазин, като периодът е минимум необходимият за изпълнението на конкретната цел, за която същите се обработват. С изтриването на акаунта ви и всички прилежащи данни ще бъдат изтрити, освен ако нормативен акт или наредба от друг държавен орган изисква да ги задържим за по-дълъг период.

Права на субекта на лични данни

Можете да проверите точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригирате, като влезете в акаунта си.

Ако искате да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, да заявите корекция, да възразите срещу тяхното обработване или да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“), следва да използвате автоматичното меню на уеб магазина ни www.consendo.bg
При специфични случаи свързани с личните ви данни, с оглед избягване на злоупотреби, искания с горното съдържание ще бъдат разглеждани само ако са изпратени от имейла, използван за регистрацията на акаунта, като запазваме правото си да поискаме допълнителни данни с оглед установяване идентичност на подалия искането и субекта на данните, за който се отнася.

На подадени специфични искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно или застрашават поверителността на други потребители. Във всички случаи имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2.

Колко дълго държим личните ви данни

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме последващи ваши коментарите, вместо да ги задържаме в опашката за одобряване.

За потребители, които се регистрират на нашия уебсайт (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която предоставят в потребителския си профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайта могат да виждат и редактират тази информация.

Вашите права над личните ви данни

Как използваме вашите данни

Коментарите от посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматична услуга за проверка за спам коментари.

Бисквитки
Бисквитките или Cookies („бисквитки“) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките ни позволяват да подобряваме сайта, така че да съдържа максимално полезна за Вас информация. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции следва да използвате настройките на Вашия интернет браузър.

Не носим отговорност, ако Вашият интернет браузър не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име, имейл адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта още няколко бисквитки
ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Ако редактирате или публикувате статия една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

Други
Консендо се ангажира да предоставя само услугите представени в сайта, по начина по който са представени. Цялата информация представена на сайта, включително, но не само дизайн, наличности, цени и местонахождение на стоките е валидна единствено и само към момента на представянето ѝ, като Консендо си запазва правото по всяко време да я променя без предупреждение. Отговорност на ползвателя е да проверява условията за ползване на сайта, както и представената информация за цени, наличности и т.н., за да е своевременно информиран в случай, че в същите са настъпили някакви промени. При всички случаи промяната има действие занапред и не засяга потвърдени от страна на Консендо преди извършването ѝ поръчки. В случай, че е необходимо допълнително одобрение от наша страна то следва да бъде дадено; в противен случай, независимо от потвърждаване на поръчката същата ще бъде считана за невалидна.

Консендо не носи отговорност за съдържанието и безопасността на сайтове, към които препращат линкове, публикувани на настоящия сайт. Кликването върху такива линкове и използването на сайтове към които линковете препращат се извършва изцяло на собствен риск и отговорност. В случаите, когато това е необходимо, ползвателите на сайта се задължават да предоставят коректно и пълно изискваните от тях данни.

За некоректни ползватели, достъпът до ресурсите на сайта и онлайн магазина ще бъде блокиран. Акаунтите на ползватели, които нарушат условията за ползване на сайта и онлайн магазина, както и акаунти на ползватели, които ги използват не по предназначение, ще бъдат заличени.

За неуредените в настоящите общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани от онлайн магазина стоки ще бъдат решавани със споразумение, а в случай на непостигане на такова, спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд: по искове на потребители – съгласно чл. 113 ГПК, а в останалите случаи, ако подсъдността не е посочена императивно – пред компетентния съд в гр. София, съгласно правилата на родовата подсъдност по ГПК, а именно Софийски районен съд или Софийски градски съд.

Актуализация
Консендо може периодично да актуализира настоящите Общи условия. При промяна на Сайта ще бъде публикувано съобщение и актуализираните Общи условия.